Kruidentuintjes zijn hip en deze kruiden mogen niet ontbreken!

6 kruiden die onmisbaar zijn in de keuken!

Kruidentuintjes zijn hip! Tegenwoordig zien we deze steeds vaker; niet alleen in de tuin, maar ook gewoon in de vensterbank. Er bestaan vele kruiden die je zelf kunt kweken en kunt gebruiken om gerechten op smaak te brengen. Maar welke kruiden zijn eigenlijk onmisbaar in de keuken?

Basilicum

Na peper en zout is basilicum misschien wel het meest gebruikte kruid! Basilicum is een klassiek kruid dat veel gebruikt wordt in de mediterrane keuken. Basilicum heeft een sterke en peperachtige smaak.

Basilicum     

Bieslook    

Bieslook

Bieslook wordt veel gebruikt in de Nederlandse keuken, bijvoorbeeld in salades, soepen, sauzen en dressings. Het kruid is familie van de ui, prei en knoflook.

Dille

Dille is vooral bekend van de zalm, maar kan voor nog veel meer gerechten gebruikt worden. Dille heeft een zoete en frisse smaak en is zeer geschikt voor sauzen en salades.

Dille   

Koriander  

Koriander

Koriander lijkt qua smaak op peterselie. Koriander is echter veel intenser en heeft een citroen-achtige nasmaak. Het kruid wordt voornamelijk gebruikt in de Aziatische keuken en Latijns-Amerikaanse keuken.

Oregano

Oregano wordt ook wel wilde marjolein genoemd. Oregano heeft een kruidige en soms wat pittige smaak. Het kruid wordt vaak in de Italiaanse keuken gebruikt om pasta’s en pizza’s op smaak te brengen.

Oregano  

Peterselie  

Peterselie

Peterselie is te vinden in verschillende soorten: krulpeterselie, bladpeterselie en peterseliewortel. De smaak van peterselie is peperactig en fris. Peterselie is voornamelijk bekend van kruidenboter. Daarnaast wordt peterselie ook gebruikt als finishing touch om gerechten een heerlijk kruidige smaak te geven.

Alle kruiden zijn niet alleen buiten, maar ook binnen te kweken! Steeds meer mensen hebben een kruidentuintje om verse kruiden te kweken. Hiervoor hebben wij mooie producten die niet mogen ontbreken in uw assortiment! Heeft u onze producten al in uw assortiment?

Winkelconcepten voor de optimale klantbeleving

De klantbeleving staat centraal in de ontwikkelingen die we doorvoeren op de winkelvloer. Het is niet alleen belangrijk om de aandacht trekken van de consument, maar ook om de juiste informatie te bieden zodat de consument tot aankoop overgaat. Neem de consument mee in uw verhaal en durf keuzes te maken in het juiste assortiment. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk de consument inspireren, maar bovenal vermaken. Bloembollen zijn wel degelijk hot! U moet ze alleen wel durven tonen! Daar zien wij onze toegevoegde waarde. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag meer informatie aan
/* */