De lekkerste asperges teel je zelf!

aspergesHet aspergeseizoen is weer begonnen! Van 11 april tot en met 24 juni kunnen we weer genieten van verse asperges. We kennen drie soorten asperges; witte, groene en paarse asperges. De witte asperges worden in Nederland het meest geteeld en verkocht. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf asperges te telen. Maar hoe moet je eigenlijk asperges telen?

 

 

Allereerst is het belangrijk om de juiste plek te kiezen. Witte asperges kunnen het best geplant worden in een lichte, goed doorlatende grond op een zonnige en ruime plek. Groene asperges zijn minder veeleisend: deze kunnen geteeld worden op zwaardere grondsoorten. Bij het planten van de asperges is het belangrijk dat de plant de ruimte heeft. De wortels van de aspergeplant zullen namelijk 80 cm diep de grond in gaan.

Asperges kunnen geplant worden in maart tot uiterlijk half april. De beste plantdiepte is 20 tot 25 cm. De plantjes kunnen het beste om de 20 à 25 cm geplaatst worden. In het tweede jaar na het planten kunnen de asperges voor het eerst geoogst worden.

Veel succes!

Winkelconcepten voor de optimale klantbeleving

De klantbeleving staat centraal in de ontwikkelingen die we doorvoeren op de winkelvloer. Het is niet alleen belangrijk om de aandacht trekken van de consument, maar ook om de juiste informatie te bieden zodat de consument tot aankoop overgaat. Neem de consument mee in uw verhaal en durf keuzes te maken in het juiste assortiment. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk de consument inspireren, maar bovenal vermaken. Bloembollen zijn wel degelijk hot! U moet ze alleen wel durven tonen! Daar zien wij onze toegevoegde waarde. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag meer informatie aan
/* */