Verwilderingsbollen plant je in oktober

Oktober: de maand van de verwildering

Oktober is de maand van de verwildering! Als de temperaturen dalen en de bladen aan de bomen verkleuren is het de tijd om te zorgen dat de bloembollen de grond in gaan. Met name verwilderingsbloembollen moeten in oktober geplant worden. Veelal worden beplantingsprojecten van hoveniers en gemeenten dan ook in oktober uitgevoerd om de tuinen winterklaar te maken. De bollen worden dan meteen op de juiste wijze geplant.

Waarom deze periode bij uitstek geschikt is om de verwilderingsbollen te planten, kun je toewijzen aan het proces dat zich onder de grond afspeelt na het planten. De bollen gaan wortels aanmaken en met een beetje voedingsstof hebben ze ruim de tijd om zich daarna tegen de kou te kunnen verdedigen.

Stinzenbollen

Binnen de groep verwilderingsbollen is er een categorie bollen die zijn oorsprong vindt in het verre verleden. Dit zijn de stinzenbollen. Deze gewassen werden al in de 16e eeuw aangeplant op buitenplaatsen, met name rondom kastelen en landhuizen. Voorbeelden van stinzenbollen zijn Vogelmelk (Ornithogalum), Lenteklokjes (Leucojum Vernum), Verwilderingstulpen zoals de Tulipa Sylvestris en de meeste soorten Scilla en Cyclamen. De benaming komt van 'Stins', is het friese woord voor landhuis.

Kleine moeite, groot plezier!

Aan verwilderingsbollen heb je niet veel werk: de bollen moeten voor november in de grond gestopt worden en daarna hoef je er niet meer naar om te kijken. Bekende verwilderingsbollen zijn onder meer de bosanemone (Anemone Blanda), sneeuwklokjes (Galanthus), kievitsbloemen (Fritillaria Meleagris) en de sneeuwroem (Chionodoxa). Elk jaar wordt de bloei rijker en men hoeft alleen de kwaliteit van de grond te waarborgen. Kleine moeite, groot én langdurig plezier!

Winkelconcepten voor de optimale klantbeleving

De klantbeleving staat centraal in de ontwikkelingen die we doorvoeren op de winkelvloer. Het is niet alleen belangrijk om de aandacht trekken van de consument, maar ook om de juiste informatie te bieden zodat de consument tot aankoop overgaat. Neem de consument mee in uw verhaal en durf keuzes te maken in het juiste assortiment. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk de consument inspireren, maar bovenal vermaken. Bloembollen zijn wel degelijk hot! U moet ze alleen wel durven tonen! Daar zien wij onze toegevoegde waarde. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag meer informatie aan
/* */