Amaryllis: kleine moeite, groot plezier!

De amaryllis is een echte blikvanger! De amaryllis is een bol die het niet alleen buiten, maar ook binnen heel goed doet. Daarom staat de amaryllis ook wel bekend als kerstbloeier. Met zijn prachtige en heldere kleuren kan de amaryllis een ruimte sfeer geven. Daarbij is het een bol die makkelijk te verzorgen is. Kleine moeite, groot plezier!

De amaryllis

Wist je dat de amaryllis afstamt van de narcisfamilie? In totaal zijn er 70 tot 75 soorten amaryllissen. Deze zijn er in het wit, rood, roze, paars, oranje, geel en tweekleurig. Er bestaan enkelbloemige en dubbelbloemige amaryllissen. Zoals de naam al zegt heeft de dubbelbloemige amaryllis twee keer zo veel bloemen als de enkelbloemige. De amaryllis staat symbool voor trots en schoonheid.

De bloembol voor binnen

De amaryllis is als een van de weinige bloembollen heel goed binnen te planten. De bol bloeit het best in een omgeving tussen de 15 en 25 graden. Er zijn verschillende manieren om een amaryllisbol binnenshuis tot bloei te brengen.

Amaryllis in pot

De amaryllis is een bloembol die ook goed binnen kan bloeien. Plaats de amaryllisbol in een pot waarbij de een derde van de bol boven de grond uitsteekt. Geef de bol af en toe water, maar niet op de bol zelf.

Amaryllis in een schaal

De amaryllis kan ook heel goed zonder water! De amaryllis is zo’n krachtige bol dat deze ook zonder water en/of aarde kan bloeien.

Amaryllis op water

Een bijzondere manier om een amaryllis te laten bloeien is op water. Er zijn speciale amaryllisglazen, waarbij de bol boven het water hangt en de wortels in het water liggen. Een leuk en speels effect!

De amaryllis is dus een veelzijdige bloem die op vele manieren gebruikt kan worden. En met de symbolische betekenis van de amaryllis is de bloem ook zeer geschikt als geschenk.

Winkelconcepten voor de optimale klantbeleving

De klantbeleving staat centraal in de ontwikkelingen die we doorvoeren op de winkelvloer. Het is niet alleen belangrijk om de aandacht trekken van de consument, maar ook om de juiste informatie te bieden zodat de consument tot aankoop overgaat. Neem de consument mee in uw verhaal en durf keuzes te maken in het juiste assortiment. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk de consument inspireren, maar bovenal vermaken. Bloembollen zijn wel degelijk hot! U moet ze alleen wel durven tonen! Daar zien wij onze toegevoegde waarde. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag meer informatie aan
/* */