Met bloembollen de eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups natuurlijk bestrijden met bloembollen

De eikenprocessierups heeft de afgelopen tijd voor veel overlast gezorgd in Nederland. De kans dat de eikenprocessierups volgend jaar weer terugkomt is groot. Gelukkig kun je dit nare beestje zelf bestrijden, met bloembollen!

De eikenprocessierups

De eikenprocessierups is de rups van een nachtvlinder. De rups leeft, zoals de naam al zegt, in eikenbomen. Vanaf half mei kunnen de rupsen voor overlast zorgen. Dan krijgen ze namelijk brandharen die enorme jeuk kunnen veroorzaken. Het aantal eikenprocessierupsen is de afgelopen jaren explosief gestegen. Eerder zorgde het beestje alleen voor overlast in Limburg en Brabant, maar nu ook in de rest van het land. Dit komt door de klimaatverandering, doordat er meer eikenbomen zijn en minder natuurlijke vijanden.

Bloembollen planten tegen de processierups!

De overlast van de eikenprocessierups kan op verschillende manieren bestreden worden. Een manier om dat te doen, is door het planten van bloembollen! Bepaalde voorjaarsbloeiende bloembollen trekken namelijk al vroeg in het seizoen insecten aan die graag processierupsen eten. Zo trekt de gele narcis sluipwespen aan en komen gaasvliegen af op de blauwe druifjes (Muscari Amerniacum). Ook de Crocus Grand Maitre, de Tulipa Tarda (botanische tulp), de Chionodoxa en de Anemona Blanda zijn aantrekkelijke bloemen voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

 

Winkelconcepten voor de optimale klantbeleving

De klantbeleving staat centraal in de ontwikkelingen die we doorvoeren op de winkelvloer. Het is niet alleen belangrijk om de aandacht trekken van de consument, maar ook om de juiste informatie te bieden zodat de consument tot aankoop overgaat. Neem de consument mee in uw verhaal en durf keuzes te maken in het juiste assortiment. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk de consument inspireren, maar bovenal vermaken. Bloembollen zijn wel degelijk hot! U moet ze alleen wel durven tonen! Daar zien wij onze toegevoegde waarde. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag meer informatie aan
/* */